Twee Verschillen tussen Het Leven in Nederland en in Indonesië

Wij zijn Indonesisch maar wij wonen nu in Amsterdam. In Juli 2017 hadden wij een vakantie in Indonesië. Tijdens de vakantie heb ik dit idee van deze verschillen gekregen.

1. In Indonesië geeft de service doorgaans erg veel voldoening. Bijvoorbeeld: toen wij op het Soekarno-Hatta airport in Jakarta aankwamen, tilde de taxi chauffeur onze koffers naar de kofferbak. Echter, tillen wij meestal onze koffers zelf naar de kofferbak van taxi’s hier in Amsterdam.

Een ander voorbeeld is eten kopen. In mijn ouders’ huis in Jakarta is het makkelijk om veel soorten eten te kopen. Voor het huis zijn er verkopers van ijs, brood, sate, gehaktbal soep, enz. Soms lopen en duwen ze hun wagons/kraampjes; soms fietsen ze met hun wagons/kraampjes. Echter, is het hier niet te handig. Hoewel er twee supermarkten onder ons appartement in Amsterdam staan, lopen wij zelf om eten te kopen en tillen wij de boodschappen naar boven.

Gehaktbal soep verkoper. Bron: indearchipel

2. Tijdens onze vakantie, brachten wij mijn zoon, Martin, naar de speeltuinen binnen in de winkelcentra. De kosten waren van 7 tot 12 euro’s. Ik denk dat ze duurder dan hier zijn. De kaartjes van speelparadijsen hier in de Nederland zijn min of meer dezelfde. Maar er zijn veel gratis faciliteiten/activiteiten voor kinderen. Dichtbij ons huis, zijn er enkele speeltuinen, een strand, en een wekelijkse speelclub. Martin, vindt deze faciliteiten/activiteiten heel leuk.

Een speeltuin binnen de winkelcentrum Aeon Mall BSD. Bron: My Simple Note

Comments