Eendaagse Reisroute in Bandung


Dit is mijn advies om naar plekken te gaan en dingen te doen in Bandung als je alleen een dag hebben. Met deze reisroute kunt je van de stad, de cultuur, en het eten te genieten.

’s Morgen mag je naar Gedung Sate te gaan. Het is het monumentaal pand van de stad met “een spies” erop. Je mag naar binnen om het museum te bezoeken of alleen het gebouw en het nabij gelegen sportveld Gasibu van buiten te zien.

Bron: About Urban


Na Gedung Sate bezocht te hebben, mag je het lokale eten voor lunch te proberen. Twee van vele populaire Sundanese restaurants zjin Ampera en Ma’ Uneh. (Sunda is de etnische achtergrond van de meeste Bandung bewoners.) Ze serveren rijst met Indonesisch gebakken kip, gebakken tofu en tempeh, pepes ikan (gestoomde vis bedekt met bananen bladeren), enz.

Bron: Pixabay


Restaurant Ampera en Ma’ Uneh hebben veel filialen maar je zou Ampera’s filial in PH.H. Mustofa (Suci) No. 31 moeten te kiezen omdat het dichtbij naar de volgende bestemming is.

Daarna is het tijd om van de lokale muziek te genieten. In Saung Angklung Udjo, mag je zowel naar een Angklung optreden te kijken als het zelf bespelen. Kijk op angklungudjo.com om het rooster bekijken.


Mijn kind bespeelde angklung in zijn souvenirwinkel


Tenslotte, ga naar Kartika Sari waar je typische snack van Bandung kunt te vinden. De meeste mensen die op vakantie zijn naar Bandung brengen cakejes en cookies mee van deze winkel naar thuis. Bewoners van Bandung die naar hun familie en vrienden in andere steden bezoeken brengen dit eten ook. De meeste populaire snack van Kartika Sari is pisang bollen. Het is een smaakvol bladerdeeg gevuld met banaan en kaas.

Bron: Kartika Sari


Om van een plek naar de andere plek te gaan, is de makkelijkste manier Go-car of Grab apps te gebruiken. Ze zijn Aziatische variant van Uber.

Comments