5 Soorten Eten Die Je Moet Proberen in Indonesië

1. Gebakken Rijst (Nasi Goreng in Het Indonesisch). Nasi goreng is makkelijk te vinden in restaurants en supermarkten in Nederland maar het is niet hetzelfde als de nasi goreng in Indonesië. Als je Nasi goreng bestelt in een restaurant of in een kraam in Indonesië dan is het gekookt op echt heet vuur. Op die manier, geniet je van een lekkere verse nasi goreng.

Bron: Pixabay


2. Indomie. Het is een beroemd merk van instant noedels in Indonesië. Het is eigenlijk heel beroemd in de wereld. Overal in de wereld kan je Indomie te vinden. Maar de smaak van Indomie in Indonesië is anders. Iedereen zegt dat het lekkerder dan Indomie in andere landen is.

3. Kerupuk Kampung. Het is een soort van Kroepoek. Hierboven is de afbeelding van kerupuk kampung met Indomie. Ik heb nooit deze kroepoek in Nederland gezien. Kerupuk kampung is authentiek Indonesisch eten. Het woord “kampung” betekent dorp. In Indonesie, kan je deze kroepoek alleen in kleine restaurants/kraampjes vinden.

4. Nasi Padang. Het is een gerecht van Padang, een etnisch gerecht in Indonesië. Padangnische restaurants zijn overal in het land te vinden. Het kunnen kleine of grote restaurantS zijn. Het eten is echt pittig en rijk aan smaak als het veel kruiden bevat. Je moet dit proberen omdat je vol en tevreden zult voelen.

5. Cake en snacks bijvoorbeeld Kue Lapis en Es Campur. Kue lapis betekent gelaagde cake. Het is gestoomde cake van rijstbloem (of tapiocabloem) en kokosmelk. Naast dit, mag je Es campur proberen. Het is een toetje met veel fruit bijvoorbeeld kokosnoot en jackfruit, afgedekt met geschaafd ijs, daarna woordt er stroop en gezoete gecondenseerde melk aan toegevoegd. Heel lekker!



Comments